Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

vineri, 7 ianuarie 2011

tratamentul individualizat al insomniei

http://forum.romedic.ro

Insomniile afectează un număr mare de populaţie şi pot varia de la dificultăţi de adormire, dificultăţi de menţinere a unui somn neîntrerupt pe parcursul nopţii, treziri nocturne, trezire matinală. Există episoade tranzitorii fără importantă semnificaţie patologică. Pot apare din cauza stresului de peste zi, consumului de stimulente cerebrale şi a disconfortului fizic. Insomnia persistentă poate apare ca manifestare şi în cadrul tulburărilor psihice. De asemenea se poate corela cu o gamă largă de afecţiuni medicale ca: durerea, delirul, uremia, astmul bronşic, insuficienţa respiratorie, hipotiroidism.
Tratamentul insomniei combină tratamentul psihologic şi farmacologic. Substanţele hipnotice sunt o categorie importantă în tratamentul insomniilor dar pot da numeroase efecte adverse în funcţie de doză şi durata tratamentului: dependenţă, reacţii psihotice, amnezie, încetinirea proceselor cognitive.
Tratamentul homeopat este o alternativă eficientă şi fără efecte secundare în insomnie.
Insomnia este un simptom important în anamneza homeopată dar tratamentul se face individualizat bolnavul fiind privit în tot ansamblul simptomelor sale, fiind luate în considerare şi aversiunile, afinităţile, agravările şi ameliorările simptomelor. Prescrierea remediului homeopatic se face de către medicul homeopat după o anamneză atentă şi riguroasă.
Arnica: insomnie în prima jumătate a nopţii, pacientul se trezeşte în mijlocul nopţii cu o agitaţie extremă, se mişcă incontinuu, patul i se pare prea tare. Aceste insomnii survin după diverse traume psihice sau fizice. Are teamă de boală de inimă noaptea şi aceasta poate contribui la apariţia insomniei.
Arsenicum album: pacientul arsenicum este foarte anxios, cel mai adesea anxietatea lui e legată de sănătate. Se trezeşte între orele 0-2 a.m. foarte agitat, cu adevarate atacuri de panică. Are un somn agitat, inclusiv visele sunt anxioase.
Chamomilla: remediu indicat în insomnia copilului; are somn agitat, se trezeşte frecvent, plânge în somn; este un remediu specific pentru durere; agitaţia psihomotorie a copilului e ameliorată daca este purtat în braţe.
Ignatia: este cunoscut drept un remediu al suferinţei.Tulburările apar în urma unei suferinţe, o pierdere a unei persoane, a unui obiect. Apare insomnia sau somnolenţa exagerată.
Kali phosphoricum: pacient neliniştit, anxios cu oboseală mentală apărute în urma unor eforturi în special psihice; remediu surmenajului intelectual. Apare epuizare intensă agravată în timpul nopţii şi somnul este întrerupt de coşmaruri.
Phosphor: somn neodihnitor, pacientul vorbeşte şi umblă în somn; copilul phosphor se trezeşte noaptea şi vine în patul părinţilor.
Nux vomica: se trezeşte la ora 3-4 a.m. şi nu mai poate adormi din cauza grijilor legate de serviciu şi la ce are de făcut a doua zi. Asemenea persoane au stări de somnolenţă după masa de prânz, care de regulă este copioasă, iar seara se simt cel mai bine, le dispare senzaţia de somn şi încep sa îsi facă planuri pentru a doua zi.
Opium: insomnie declanşată de o spaimă puternică. Se administrează în cazul insomniei şi stărilor de agitaţie apărute în urma sevrajului de medicamente neuroleptice.
Lycopodium: somn întrerupt din cauza foamei, se trezeşte speriat. Somn neodihnitor, se trezeşte dimineaţa foarte obosit.
Thuja: insomnie în a doua jumatate a nopţii, în jurul orei 4 a.m. asociată cu somnolenţă marcată ziua. Se visează căzând ceea ce îl face să se trezească.
Pulsatilla: insomnie apărută înainte de miezul nopţii; visează mult şi se trezeşte obosită.
Gelsemium: insomnie de anticipaţie, atunci când este emoţionat din cauza unui eveniment care urmează să se întâmple. Pacient hiperemotiv, tremură din cauza efortului, spaimei sau când urmează să se întâmple ceva.
China: insomnie din cauza unor gânduri excitante şi a unor fantezii erotice. Somnul îi este tulburat de cele mai mici zgomote.

Dr. Simona Bărnuţiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu