Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

duminică, 4 iulie 2010

Sfaturi utile....

Remedii naturiste contra indigestiei
Indigestia si arsurile stomacului sint cauzate de cresterea sau descresterea secretiei de acid gastric si a altor enzime cu un rol important in digestie. Simptomele includ arsuri, gaze, greata si senzatia de balonare. Refluxul esofagian este cauzat de urcarea acidului gastric din stomac spre esofag.
Acidul gastric da senzatia de arsura pe esofag
Arsurile la stomac apar deoarece unele sucuri gastrice urca din stomac spre esofag. Cind acesti acizi vin in contact cu esofagul, ard peretii acestuia cauzind acele dureri specifice.
Indigestia si arsurile stomacale sint in mod obisnuit cauzate de surplusul de alimentatie, obezitate, alimente grele, ciocolata, bauturi carbogazoase, alcool, consumul de cafea si tigari.
Indigestia poate sa apara daca mincati atunci cind sinteti nervosi, furiosi, tristi sau repede, nemestecind bine mincarea.
Eliminind aceste cauze faceti un prim pas in prevenirea aparitiei indigestiei
Incercati sa mincati putin, incet, limitati consumul de lichide in timpul meselor, evitati mincarurile condimentate si optati pentru carbohidrati care se gasesc in toate cerealele, piine, orez brun, paste. Evitati consumul de fructe in timpul mesei sau imediat dupa masa.
Incercati sa va odihniti mai mult noaptea si sa fiti relaxat atunci cind mincati.
Remedii naturiste foarte eficiente
Sucul de morcovi si sfecla, baut dimineata pe stomacul gol, este foarte bun in asemenea afectiuni.
Iata si citeva ceaiuri recomandate de toti specialistii:
- Ceaiul de menta, datorita efectului antispasmodic asupra sistemului digestiv este un bun remediu contra crampelor stomacale.
- Ceaiul de musetel are un efect antispasmodic si antiinflamator, permitind si eliberarea gazelor.
- Ceaiul de ulm ajuta la protejarea invelisului stomacului deoarece contine un agent antiulcer foarte puternic.
- Ceaiul de ghimbir reduce gazele, balonarea si durerea.
- Gelul de aloe vera alina durerile stomacului.
- Tabletele de carbune sint de asemenea utile in cazul durerilor provocate de gaze. Carbunele are proprietatea de a absorbi alte medicamente si trebuie sa fie luat dupa doua ore de la administrarea acestora.
Corectati pozitia corpului in timpul somnului
Pentru a reduce durerile noaptea, puteti folosi perne care sa va ajute sa stati mai ridicat cu cel putin 15 cm. Aceasta pozitie va micsora presiunea exercitata asupra stomacului si va preveni deplasarea continutului acestuia spre esofag.
Nu va culcati imediat dupa masa. Asteptati cel putin doua ore, faceti o plimbare si apoi culcati-va.
Este bine, de asemenea, sa va culcati pe partea stinga a corpului deoarece stomacul este mai usor in aceasta pozitie.
Stresul, obezitatea si presiunea exercitata asupra stomacului pot cauza indigestii. Aceste cauze pot fi eliminate daca faceti regulat exercitii fizice, plimbari pe jos sau cu bicicleta ori inotati.
Aromoterapia vine in ajutorul suferinzilor de stomac
Aromoterapia poate, de asemenea, ajuta la ameliorarea durerilor cauzate de un stomac deranjat. Uleiurile esentiale din plante pot fi folosite in infuzie sau diluate cu uleiul de migdale sau de masline (patru picaturi de ulei de plante cu 30 de grame de ulei de migdale sau masline). Cu acest amestec se maseaza abdomenul.
Plantele cele mai eficiente sint: menta, maghiran, chimen, coriandru.
Citeva sfaturi utile daca va supara stomacul
- In cazul arsurilor stomacale este bine sa beti un pahar mare de apa imediat cum aveti aceasta senzatie. Aceasta va dilua acidul si-l va impinge inapoi in stomac.
- Beti suc proaspat de cartof. Stoarceti un cartof in coaja si beti sucul rezultat.
- Nu va culcati. Ramineti in picioare pentru a permite ca acidul gastric sa ramina in stomac.
- Nu consumati nimic care sa contina cafeina deoarece aceasta irita esofagul si relaxeaza sfincterul permitind continutului stomacului sa se ridice. Acelasi efect il are si tutunul.
- Consumind lapte va veti simti bine, acesta va cobori in stomac, dar, din pacate, stomacul va secreta mai mult acid.
- Reduceti consumul de bauturi carbogazoase deoarece acestea tind sa baloneze si creeaza o senzatie de disconfort.
- Aveti grija la antidepresive si sedative pentru ca acestea agraveaza arsurile de stomac. Aspirina are, de asemenea, acelasi efect.
Remedii naturale contra greturilor
Pentru toate neajunsurile create de aceasta stare exista o multime de medicamente, dar si remedii naturale spre care ne indreptam acum atentia. Greata nu este o problema medicala majora in sine, dar ea poate fi simptomul unei probleme mai mari. Daca ea persista sau este asociata cu febra este bine sa consultati un specialist.
Citeva sfaturi practice
- Evitati mincarurile acide, cum sunt tomatele, citricele si alimentele cu arome puternice (in special pestele).
- Nu consumati ciocolata sau alimentele condimentate. Chiar daca exista voci care afirma ca neplacerile cauzate de greturi sunt alinate de mincarurile condimentate, aceasta linistire este de scurta durata si greata va reaparea curind.
Eliminati din dieta dumneavoastra produsele lactate chiar si dupa 24 de ore de la incetarea starii de greata. Nu consumati alimente sau bauturi care contin cofeina, deoarece aceasta nu face decit sa creasca greata.
Consumati cit mai putine alimente uscate si sarate si alimente de culoare alba sau galbena, cum sunt pastele sau piinea.
- Sint recomandate ceaiurile de ghimbir, musetel, menta, anason, chimen, frunze de zmeura sau lavanda, cuisoare, ginseng.
Tehnicile de relaxare si acupresura pot ajuta
Stringeti pumnul de la mina stinga, incordati incheietura si apasati cu degetul mare al miinii drepte in zona aflata la aproximativ 3 cm sub pliurile incheieturii, in afara tendoanelor. Presati ferm timp de un minut, apoi mutati degetul mare deasupra incheieturii si presati ferm inca un minut. Repetati acest procedeu timp de 20 de minute.
Pentru un somn bun aveti grija de pozitia in care dormiti
Incercati sa dormiti mai degraba intr-o parte, pe stinga sau pe dreapta, decit pe burta sau pe spate. Folositi mai multe perne pentru a va sustine corpul si plasati una sub genunchi pentru a ridica picioarele deasupra stomacului.
Citeva sfaturi pentru femeile insarcinate care sufera de greata
1. Linistiti-va stomacul cu ajutorul mentei. Adaugati una sau doua picaturi de ulei de menta in limonada sau alt suc sau beti ceai de menta. Acesta se prepara foarte usor din citeva frunze de menta uscata adaugate la o cana de apa fierbinte. Se lasa citeva minute, dupa care se indulceste si se consuma.
2. Mincati citrice! Desi unii specialisti afirma ca acidul citric nu face bine, de multe ori, in astfel de cazuri, femeile insarcinate constata o alinare a suferintelor lor.
3. Atentie la pozitia capului. Nu mincati sau dormiti stind culcat decit daca medicul v-o cere.
4. Practicati exercitiile de relaxare pentru reducerea stresului.
5. Mincati mai multe mese si aperitive de-a lungul zilei! Nu va incarcati niciodata stomacul peste masura.
6. Luati vitamina B6 (de patru ori pe zi cite 50 mg)!
7. Incercati o dieta bazata pe banane, orez, suc de mere si piine prajita.
8. Faceti cit mai multa miscare!
9. Mestecati ghimbir proaspat sau dropsuri care sa contina esenta din aceasta planta.
10. Nu neglijati vitaminele pentru perioadele prenatale, dar consultati inainte medicul, poate este suficient sa va diversificati alimentatia.
11. Mincati dimineata, dupa ce va sculati, citiva biscuiti sarati!
12. Beti multe lichide intre mese!
13. Evitati alimentele grase!
Leacuri contra mahmurelei
Usturoi cu pătrunjel : tocaţi 2-3 căţei de usturoi şi 2-3 fire de pătrunjel verde. Amestecaţi-le cu 10 picături de untdelemn. Amestecul întinde pe pâine şi se mănâncă imediat ce băutura se urcă la cap.
Suc de varză : amestecaţi circa 30gr suc de varză dulce cu 30mg rachiu şi 30mg suc de ceapă. Lichidul obţinut se încălzeşte cât să nu fiarbă şi se bea pe nerăsuflate.
Aburi cu oţet de mere : puneţi într-o cratiţă largă şi smălţuită, oţet de mere şi apă în părţi egale. Vasul se pune pe foc şi se lasă să fiarbă încet. Când începe să iasă aburi, se apleacă capul deasupra vasului şi se inhalează adânc. Toate aceste reţete au fost verificate şi au dat rezultate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu