Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

luni, 5 aprilie 2010

Vindecarea emotionalului

Tapping-ul sau EFT-ul este o tehnica extraordinar de puternica, situata intre presopunctura, meditatie si autohipnoza, cu ajutorul careia putem elimina negativitatea din corpul nostru si din viata noastra. Denumit si EFT (Emotional Freedom Techniques), tapping-ul este un fel de acupunctura pentru emotii, prin care stimulam anumite puncte ale meridianelor energetice.
Facuta in mod corespunzator, aceasta tehnica reduce durata procesului terapeutic de la luni sau ani la ore sau minute.
Pot fi eliminate probleme emotionale de o viata in cateva minute. Si, datorita faptului ca stresul emotional duce la crearea de dureri boli si dezechilibre in corpul fizic, foarte adesea EFT-ul inlesneste si producerea unor vindecari uluitoare la nivel fizic.
Fiecare gand negativ al nostru are atasat de el un sentiment sau o emotie. Aceasta emotie creeaza un dezechilibru in sistemul nervos. Daca lovim usor cateva puncte specifice de pe corpul nostru (tapping= bataie usoara), aceste emotii vor fi eliberate iar gandurile noastre vor incepe sa se schimbe, nivelul vibrational personal incepe sa creasca.
Fiecare dintre noi s-a confruntat cel putin o data cu situatia in care a incercat sa se concentreze pe ceva pozitiv, insa gandurile negative au inceput sa ne asalteze ( “daca nu sunt pregatit pentru asta?”,”nu voi putea termina la timp”,”nu sunt in stare sa fac asta”,etc). Aceasta interferenta se datoreaza mecanismelor de supravietuire ale corpului fizic. Corpul, bazandu-se pe experiente trecute, percepe orice actiune noua ca pe un potential pericol.
De fapt, corpul ne “reaminteste” ca altadata cand am incercat sa realizam ceva, totul s-a terminat cu…suferinta. Suferinta este o emotie negativa, care atrage dupa sine ganduri negative. Mecanismul de supravietuire isi face datoria…poate putin prea entuziast.
EFT este metoda prin care emotiile atasate unor ganduri sunt eliminate, asfel incat trecutul este eliberat de povara negativa si vom putea fi pregatiti de actiune.
Metoda este extrem de simpla, poate fi invatata in cativa pasi, insa, ca orice lucru bun, necesita perseverenta si repetare.
In ce consta metoda?
In batai usoare asupra unor puncte pe varful capului, spranceana, coltul exterior al ochiului, sub ochi, sub nas, barbie, clavicula, sub san, sub brat.

In acelasi timp cu bataile pe puncte, ne focalizam pe emotiile negative de care vrem sa scapam, spunand cu voce tare: “Chiar daca am aceasta (boala, suferinta, amintire dureroasa, dependenta etc), ma iubesc si ma accept complet si profund asa cum sunt.”
Asa cum vedem din formula de mai sus, putem folosi aceasta tehnica pentru orice fel de problema: fobii, frici, anxietate, dependente, dureri fizice, vinovatie, insomnie, boli din cele mai variate, alergii, amintiri traumatice, imbunatatirea imaginii de sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu