Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

vineri, 5 martie 2010

alte noutati despre miere....

Mierea* articol preluat*
Prezentare generala
- produs apicol cu deosebite calitati nutritive si farmaceutice.
Denumirea uzuala: Miere.
Calitati curative si actiune farmaceutica: energizant.
Afectiuni pentru care se recomanda: in caz de debilitate generala, angina pectorala, deficiente cronice ale aparatului respirator, lipsa totala de energie; conjunctivita - conjunctivite cronice purulente; extragere de corpi straini conjunctivali.
Recomandari
Pasta de miere pentru energizare
Reteta 1
- 4 lingurite luate una dupa alta, o data pe zi. Tratamentul se continua fara sa se intrerupa nici o singura zi. Are un efect cumulativ de energie exceptional.
Reteta 2
- o lingurita seara, cu o jumatate de pahar de apa calda. In zece zile, apare o imbunatatire a tonusului intregului organism. Acest medicament poate fi folosit si de tinerii care se plang de lipsa de energie, sau se simt obositi cand fac efort.
- amestec cu miere pentru intarirea firului de par
Reteta 3
Se lasa sa se raceasca si se frictioneaza pielea capului, de doua ori pe saptamana. Amestecul intareste bine radacinile parului si ajuta la cresterea lui rapida si frumoasa.
Reteta cu ou si miere - impotriva conjunctivitei
Multi oameni nu se pot bucura pe deplin de primavara si vara, din cauza unor afectiuni care se repeta in acest anotimp. Intre acestea se numara si conjunctivitele sau blefaro-conjunctivitele periodice. Atunci ochii sunt tulburi, congestionati, lacrimeaza, apare senzatia de nisip in ochi sau de usturime, mancarimi, aglomerarea firelor din gene sau chiar lipirea pleoapelor peste noapte; uneori apare si fotofobia. Conjunctivita poate aparea singura sau in contextul unei alergii de primavara mai complexe, care include si alte manifestari alergice. In cazul unei conjunctivite simple, neinsotita de semne de afectare a altor organe, suferinta din fiecare primavara se poate curma usor, definitiv, cu un leac simplu, aflat la indemana tuturor.
Este necesar un ou proaspat de gaina (de preferinta de la gaini de curte) si putina miere de albine. Oul trebuie fiert tare, apoi se curata repede de coaja, se taie pe lungime si se inlatura galbenusul. Asadar, se utilizeaza albusul de ou fiert tare si cald, cat mai cald posibil, dar atat cat sa nu opareasca pielea. In locul albusului se pune un varf de cutit de miere de albine, apoi se aseaza pe ochi, cu lungimea oului in lungul ochiului si partea mai subtire a albusului catre unghiul dinspre nas al ochiului.
Cu cele doua albusuri bine lipite de piele ne asezam pe pat cu fata in sus si le tinem astfel pana cand albusul se raceste. Intre timp, este bine sa clipim cate putin, desi va aparea usturime. Acesta este micul canon pentru a scapa de conjunctivita. Dupa ce albusurile s-au racit, le inlaturam si stergem ochii cu ceai de musetel. Aceasta aplicatie se face seara, inainte de culcare. Se repeta cateva zile la rand, pana cand simptomele dispar complet.
Acest tratament se aplica cu acelasi succes si altor tipuri de conjunctivita: celor produse dupa sudura fara protectie cu ochelari speciali (este suficienta o singura aplicatie, de regula), dupa extragere de corpi straini conjunctivali, de pe pleoape sau chiar de pe cornee, conjunctivite de piscina, conjunctivite produse prin iritatie cu pulberi (praf, lemn, plante etc.) sau substante chimice, conjunctivite cronice purulente.
Pasta cu miere
Reteta 1
- 100 g usturoi, 150 g ceapa, 350 g miere, 2 linguri otet (preferabil de mere). Usturoiul si ceapa se dau printr-o razatoare fina, apoi se adauga otetul. Se lasa la loc cald 24 de ore. Apoi, mierea se incalzeste la foc mic, pana ajunge la punctul de fierbere, amestecandu-se incontinuu. Usturoiul, ceapa si otetul se amesteca cu mierea fierbinte si se lasa apoi sa stea intr-un loc cald, timp de 7 zile. Se strecoara printr-o sita deasa, apoi amestecul se poate folosi.
Reteta 2
In special cand “bolile batranetii” sunt combinate cu obezitatea: 350 g usturoi bine pisat se amesteca cu sucul a 24 de lamai (fara seminte). Se lasa 24 de ore intr-un borcan acoperit cu tifon. Se scutura bine inainte de intrebuintare.
Amestec - Reteta 3
Doua linguri de miere se dizolva intr-un litru de apa clocotita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu