Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

marți, 9 februarie 2010

Dieta antistress

Cum va simtiti putin incoltit de stres, gatati o tabla de ciocolata! E suficient sa va apuce teama de vreun eventual esec, ca sa devastati frigiderul... pe scurt, raspundeti tensiunilor nervoase mancand exagerat. Cum readuce mancarea buna dispozitie? Exista mancaruri anti-stres? Se pare ca da, iar daca veti tine cont si de urmatoarele sfaturi in timp ce urmati dieta „Zen”, veti fi cu siguranta mai linistiti ca niciodata.
- Nu mancati in graba si incercati sa compuneti masa din alimentele pe care va face in general placere sa le mancati. Din cand in cand mergeti si luati masa la restaurant. Alimentele bogate in glucide (paste, orez, cartofi, legume, fructe) sunt de privilegiat, caci dau satietate si in acelasi timp senzatia de placere.
- Adoptati o dieta echilibrata si faceti tot posibilul sa dormiti macar 8 ore pe noapte.
- Nu mancati intre mese.
- Limitati consumul de bauturi excitante, precum ceaiul, cafeaua, bauturile tip Coca-cola.
- Nu va inecati amarul in alcool. De multe ori bauturile de acest tip sunt folosite cu scopul de a reda buna-dispozitie. Este adevarat ca efectul euforic este garantat dupa 1-2 pahare, dar pentru ca senzatia de bine sa persiste trebuie reinnoit aportul. De aici pana la dependenta de alcool nu mai e decat un pas, ceea ce nu doar ca nu rezolva problemele initiale, ba chiar le complica. Faceti sport: iesiti la plimbare, alergati, mergeti in pas alert... orice activitate fizica creste rezistenta la stres.
Lista de cumparaturi anti-stres
Fructe si legume. Vegetalele sunt cei mai pretiosi aliati in lupta cu stresul. Privilegiati-le mai ales pe acelea care contin vitaminele din clasa B si vitamina C: varza, spanac, salata verde, dar si portocale, kiwi, rosii, morcovi, patrunjel.
Lactate. Vitaminele si mineralele continute de lactate sunt indispensabile pentru evitarea stresului. Sa nu va lipseasca din dieta iaurtul cu fructe, branza (preferabil de capra sau roquefort).
Produse din carne. Carnea contine mai ales vitamina B3 care va poate ajuta sa alungati presiunea din viata dumneavoastra. Mancati pui la rotisor, jambon, ficat de vaca, carnati uscati.
PeSte. Pestele si fructele de mare sunt principalii furnizori de oligoelemente, invincibili in lupta cu anxietatea. Daca aveti posibilitatea si va plac mancati macar de doua ori pe saptamana crabi, creveti, scoici, peste cu carne grasa.
Cereale. Pentru a lupta cu stresul magneziul si vitamina B1 va sunt pretiosi aliati. Ambele se gasesc in cantitati importante in painea integrala, cereale pentru micul dejun, dar si in ciocolata.
Conserve. Optati pentru fasole sau linte la conserva, ton in ulei, produse congelate. Tot la aceasta categorie intra fructele de mare, conservele de spanac etc.
B|uturi. La acest capitol, apa plata imbogatita cu magneziu detine locul I in materie de combatere a stresului. Mai puteti consuma in plus ceai verde, sucuri de fructe, pentru continutul mare de vitamina C.
Si ceaiurile pot fi de ajutor
Contra stresului:
- Sarrasin. Florile acestei plante contin cantitati importante de magneziu, vitamina B1 si fosfor, ceea ce le fac utile in combaterea stresului.
- Passiflora. Este o planta originara din America de Sud, ce a patruns in Europa in secolul al XVII-lea. Are proprietati relaxante si sedative, ceea ce o fac utila nu doar in combaterea stresului, ci si a insomniei.
- Paducel. Florile si fructele acestui arbust au calitati calmante si sedative, fiind utile in alungarea stresului si inducerea somnului.
Pentru combaterea insomniei:
- Tei, verbina, musetel. Acestea sunt speciile folosite cel mai adesea sub forma de infuzie sau gelule pentru combaterea insomniei.
- Valeriana. Radacina acestei plante este utilizata din Antichitate pentru puterile sale sedative. Una dintre principalele indicatii este insomnia.
- Menta. Cunoscuta mai ales pentru efectul curativ deosebit in caz de tulburari digestive, menta este deopotriva si un bun somnifer. Ba chiar se pare ca ar avea si virtuti afrodiziace.

MIHAELA VLAD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu