Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

sâmbătă, 15 august 2009

teme de meditatie

Există diferite tipuri de meditaţie, fiecare om poate să-şi aleagă unul potrivit în funcţie de structura sa mentală.

Unii meditează asupra Divinităţii, alţii asupra fiinţelor eliberate spiritual, alţii au ca teme de meditat anumite rugăciuni sau versete sfinte.

Eu v-aş recomanda acum să meditaţi asupra unor virtuţi cîte 15-20 de minute zilnic timp de o săptămînă sau o lună pentru fiecare virtute în parte. Acestea sînt: umilinţa, dreptatea, curajul, compasiunea, răbdarea, mărinimia, sinceritatea, iubirea pură, generozitatea, calmul, mulţumirea, puritatea, perseverenţa, bunăvoinţa, aspiraţia, voioşia, uitarea injuriilor, iertarea.

Imaginaţi-vă că aveţi deja aceste virtuţi şi că le manifestaţi din plin. Spuneţi-vă: „sînt răbdător, nu mă voi lăsa pradă iritării de acum înainte, voi da dovadă de această virtute de acum înainte, zilnic fac progrese” sau „iubesc pe toţi semenii mei, cunoscuţi şi necunoscuţi, pe toţi cei ce mi-au făcut bine şi pe toţi cei ce mi-au făcut rău, toţi sîntem o singură fiinţă care vibrează de iubire pură”.

Reflectaţi asupra avantajelor oferite de aceste virtuţi şi la inconvenienţele iritabilităţii, urii, mîndriei, laşităţii etc.

Veţi întîmpina greutăţi cu siguranţă, veţi fi testaţi atunci cînd nici nu vă aşteptaţi dar la capătul drumului se află recompensa pentru munca şi perseverenţa voastră. De aceea fiţi prevăzători, curajoşi şi încrezători. Dacă sînteţi puri şi sinceri, ascultaţi-vă vocea interioară, Dumnezeu vă îndrumă şi ajută permanent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu