Pentru cititorii blogului

INVATA... ”Iti trimit o lumina, ca sa te imbratiseze cu iubire, Iti trimit o lumina, ca sa te aline cu iubire. Ca si tu sa iubesti, sa respecti si sa pretuiesti Acea fiinta unica ce tu insuti esti, Precum si fiecare fiinta a acestei lumi, Fiecare unica, fiecare s...peciala si fiecare mult iubita. Fie ca tu sa poti vedea bunatatea si frumusetea ta Reflectata oriunde ai privi, dar si in ochii celor care te privesc. Fie ca tu sa gasesti multumirea si uimirea copilareasca In fata darurilor pe care ni le ofera, din abundenta, Viata. Fie ca splendoarea fiintei tale Sa fie ghidul care sa iti calauzeasca limbajul, gandurile si actiunile. Fie ca durerea si frica cu care te-ai confruntat poate vreodata Sa se transforme in putere, intelegere si compasiune. Fie ca lumina fiintei tale sa radieze pace si armonie, Oriunde vei pasi si oriunde te vei afla. Fie ca fiinta ta sa cunoasca bucuria si fericirea, Facand din fiecare clipa o sarbatorire a vietii. Fie ca bunastarea si generozitatea ta Sa fie daruri pe care chiar tu insuti le impartasesti in jurul tau. Si fie ca bunatatea sufletului tau sa-i mangaie pe cei din jurul tau, ca un balsam vindecator, ca parfumul dulce al florilor. Fie ca tu sa ai parte de intregire, de sanatate si de bine, Si sa-i imbratisezi cu compasiunea ta si pe cei care sunt in suferinta. Fie ca lumina puritatii si perfectiunii tale Sa imprastie aburii discordiei, disperarii sau conflictului. Fie ca inteligenta si intelepciunea mintii tale deschise catre Infinit Sa-ti confere claritate, chiar si atunci cand lumea pare pierduta in confuzie. Fie sa cunosti si sa ai credinta in faptul ca esti perfect iubit, perfect ingrijit si perfect ajutat de catre Iubirea Infinita a Divinitatii - acum si intotdeauna. Fie ca sa ai cu adevarat parte de comoara fermecata a Recunostintei, care face ca totul sa devina Paradis. Si fie ca tu sa poti sa te opresti putin in fiecare zi, Ca sa-ti reamintesti aceasta binecuvantare. Prin care sa invoci adevarata splendoare a fiintei tale, Si sa oglindesti si tu, pentru ceilalti, splendoarea fiintei lor adevarate. Iti trimit aceasta raza de lumina, Ca sa vindece cu iubire, tot ceea ce este de vindecat.”Nota* Nicio terapie prezentata pe acest site nu inlocuieste vizita la medic,controlul medical si recomandarile primite .

miercuri, 16 septembrie 2009

influienta fazelor lunii asupra organismului uman

(dupa Georgeta Licsandru)Influenta Lunii asupra proceselor biologice

In vechile legende se spune ca in timpurile de demult Luna era o planeta calda si plina de viata, insa dupa aceea viata pe ea a murit, iar acum Luna moarta lumineaza in fiecare noapte Pamintul cu razele sale triste. Rolul ei in activitatea vitala a Pamintului este urias si toate procesele care au loc pe planeta noastra sint legate de ciclurile Lunii, incepind cu refluxurile marilor si oceanelor si terminind cu bioritmul oricarui organism viu – de la plante la oameni.

Exista patru faze principale, asa-numitul ciclu sinodic al timpului, in perioada in care Luna isi parcurge drumul de la Luna Noua pina la Luna Noua. Aceste faze sint: Luna Noua, primul patrar, Luna Plina si ultimul patrar. 

  In perioadele de Luna Noua se acutizeaza diferite afectiuni, organismul bolnav este deosebit de slabit, de aceea nu trebuie supus unui efort suplimentar. Persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare trebuie sa fie foarte atente si sa se odihneasca mai mult; in cazul afectiunilor organelor digestive, ale ficatului, rinichilor, trebuie sa va straduiti sa respectati o dieta stricta. Fata si parul dumneavoastra, oglinda starii interne a organismului, vor arata mult mai bine daca veti asculta de sfaturile Lunii. 

In acelasi timp, Luna Noua este o perioada foarte buna pentru a avea grija de parul dumneavoastra, de unghii; taiatul parului in aceasta perioada este deosebit de eficient daca nu coincide cu dominarea Varsatorului, Gemenilor sau Sagetatorului. 

 

 

  In perioada de Luna Plina nu este recomandat sa va atingeti de rani, unghiile pot suferi unele traume, iar hemoragiile cu cauza diferita pot fi mai intense. Parul tuns in aceasta perioada va creste mai incet, unghiile pot incepe sa se exfolieze. Cel mai bine este sa aveti grija de tenul dumneavoastra in aceasta perioada. In aplicarea mastilor este de preferat folosirea asa-numitelor produse reci, cum ar fi citricele, compresele cu ierburi calmante: musetel, funze de mesteacan.

 

 

  Printre astrologi este foarte raspindita parerea ca in cazul lunii in crestere este recomandat taiatul parului, pentru ca aceasta este o perioada de crestere intensa a parului si unghiilor. Este adevarat ca in acest interval cresterea se intensifica, dar este slabit sistemul radacinilor, pentru ca in cazul Lunii care creste activitatea vitala a organismului este indreptata de la centru catre periferie si de jos in sus. Astfel, in organism are loc un schimb intens, indreptat din interior catre exterior. Trebuie de asemenea sa aveti mare grija de pielea dumneavoastra: aplicati-va comprese cu plante, puneti-va masti care sa imbunatateasca procesele metabolice. Fiti atenti atunci cind va faceti manichiura si pedichiura sa nu va raniti pielea.

 

 

  In cazul Lunii in scadere, procesele din organism se petrec in ordine inversa – de la periferie catre centru si de sus in jos. In aceasta perioada, este intensa activitatea sistemului de radacini, dar firele de par nu mai sint foarte rezistente, suporta prost vopsitul chimic. 

 

 

  In zilele eclipselor de Luna si de Soare trebuie sa va abtineti sa va tundeti, sa va vopsiti parul, sprincenele, unghiile.

 

Caracteristicile semnelor zodiacale

Berbecul este semn de Foc si este favorabil pentru taierea parului, manichiura, pedichiura, pentru ingrijirea pielii.

Taurul este semn de Pamint si este favorabil pentru orice proceduri cosmetice, insa indepartarea parului de prisos in aceasta perioada este putin eficienta, pentru ca va creste foarte repede.

Gemenii sint semn de Aer; parul care este taiat in aceasta perioada va creste foarte incet, este foarte eficienta insa indepartarea parului de pe corp, datul unei forme sprincenelor si alte proceduri cosmetice.

Racul este semn de Apa, este favorabil pentru orice proceduri cosmetice, insa indepartarea parului este foarte putin eficienta. Straduiti-va in aceasta perioada sa folositi cit mai putin foehnul pentru aranjarea parului, vara acoperiti-va parul de Soare, nu profitati in exces de baile de Soare. Folositi cit se poate de mult mijloacele de catifelare a pielii.

Leul este semn de Foc si nu are nici un fel de contraindicatii, dar totusi trebuie sa fiti atenti in timpul vopsitului chimic al parului, trebuie sa scadeti timpul de actiune a preparatelor chimice. Daca doriti sa va tundeti periuta, este bine sa faceti acest lucru dupa perioada de Luna Noua.

Fecioara este semn de Pamint si nu are contraindicatii.

Balanta este semn de Aer si nu are contraindicatii. 

Scorpionul este semn de Apa si este unul dintre cele mai favorabile semne pentru punerea in aplicare a procedurilor cosmetice. In aceasta perioada nu trebuie sa va vopsiti parul, sprincenele si genele cu mijloace chimice. Va puteti folosi in acest scop de plante, cum ar fi florile de musetel.

Sagetatorul este semn de Foc si este favorabil pentru folosirea unor proceduri cosmetice, insa indepartarea parului de prisos este putin eficienta.

Capricornul este semn de Pamint si nu are contraindicatii.

Varsatorul este semn de Aer. Cind Luna este in Varsator este bine sa va ocupati cu suplinirea insuficientelor cosmetice, cu tratarea afectiunilor cutanate, a seboreei uscate sau grase, a cosurilor. In lupta cu bolile, Varsatorul va este primul ajutor. Nu trebuie insa sa va taiati parul si unghiile in aceasta perioada, nu va vopsiti sprincenele, genele sau parul. 

Pestii sint semn de Apa; este o perioada foarte favorabila pentru aplicarea mijloacelor cosmetice; indepartarea parului de prisos in aceasta perioada este foarte putin eficienta. 

Cresterea excesiva a parului de pe picioare este un prilej de continua nemultumire pentru femei. Daca veti urma procedurile de indepartare a parului de prisos in zilele in care domina Varsatorul, Gemenii sau Sagetatorul efectul va fi de durata.

 

Georgeta Licsandru

 

  Influenta fazelor Lunii asupra  

  organismului uman

  In cele ce urmeaza o sa vedem cum influenteaza fazele Lunii (Luna Noua, Luna Plina, primul si al treilea patrar) miscarea energiei si a fluidelor din organismul uman. Pentru aceasta ne vom folosi de vechea terminologie Yin si Yang. 

1. Cu termenul Yang este denumita gravitatia paminteasca, iar prin Yin - cea lunara si solara. 

2. Pozitia: Yang - interioara, Yin - exterioara. 

3. Directia: Yin urca, Yang coboara. 

4. Tendinta: Yin largeste, Yang restringe. 

5. Greutate: Yin este usor, Yang este greu. 

6. In organismul uman, energia Yang merge de sus in jos, iar energia Yin de jos in sus. 

 

La Luna Noua

In perioada de Luna Noua partile fluide ale organismului prin intermediul gravitatiei colective a Lunii si a Soarelui se indreapta catre capul omului. Luna Noua este prima perioada deosebita, in care Yin se afla in punctul lui maxim si se petrece astfel nasterea opusului, Yang. 

In perioada de Luna Noua procesele de crestere si de urcare se transforma in opusele lor - procese de restringere, indreptate in jos. O asemenea intorsatura brusca duce la niste cerinte crescute fata de organismul uman.  

In prima faza

In prima faza incepe scaderea gravitatiei colective a Lunii si Soarelui, ajungind pina la neutralizarea lor reciproca. Astfel, din punct de vedere exterior, influenta Yin asupra fluidelor din organism scade, in timp ce influenta Yang, influenta paminteasca, creste. Aceasta se explica prin faptul ca fluidele din zona capului se indreapta in jos si se dispun uniform in organism. Prima faza a Lunii inseamna cresterea activitatii Yang asupra organismului uman. 

Punctul primului patrar se caracterizeaza printr-o activitate extraordinara a organismului - manifestarea energiei Yang. 

Greutatea omului in punctul primului patrar al Lunii este cea mai mare. In acest punct de tranzitie, cind Yang este la valoarea maxima, ia nastere opusul sau, Yin. In organism sub actiunea fortelor Yin incepe procesul de dilatare. Schimbul dintre aceste procese contradictorii necesita o munca interioara uriasa, un adevarat stres pentru organism.  

In cea de-a doua faza 

In cea de-a doua faza creste treptat gravitatia exterioara a Lunii si a Soarelui. Yin creste, Yang scade. Energiile si fluidele din organismul uman se indreapta din interior catre exterior. De aceea, aceasta perioada este cea mai favorabila pentru purificarea organismului. Activitatea fizica trebuie redusa, pentru a nu perturba fluxul de energie.  

In perioada de Luna Plina 

In perioada de Luna plina influenta contradictorie a Lunii si a Soarelui asupra Pamintului este maxima. In organismul uman energia se revarsa liber din interior catre exterior. 

In perioada de Luna Plina are loc o intorsatura de la largire catre restringere, are loc o lupta, o ruptura in cele mai subtile niveluri ale organismului uman. Aceasta inseamna un stres colosal pentru organism. 

In cea de-a treia faza 

In cea de-a treia faza, dupa ruptura produsa de stresul largirii si al restringerii, procesele de restringere - Yang - incep sa domine. Acum energia si partile fluide ale organismului uman se indreapta in profunzime. In acest timp intra in actiune toate procesele Yang si organele legate de ele. Omul capata puteri noi, vrea sa se miste cit mai mult, sa faca sport, sa supuna organismul unui efort. Aceasta este cea mai buna perioada pentru eforturi fizice pe care organismul le depaseste fara nici o problema. In aceasta faza activitatea sexuala are un nivel foarte ridicat. 

Cel de-al treilea patrar este punctul restringerii maxime in organism a energiei gravitationale Yang, energia paminteasca. Se naste astfel o intorsatura interna de la restringere catre largire. Aceasta zi de furtuna interioara trebuie petrecuta in liniste, trebuie evitate eforturile foarte mari, mincarurile grele si alte asemenea lucruri - tot ceea ce trezeste in organism stresul.  

In cea de-a patra faza 

In cea de-a patra faza, fluxul de energie si fluidul din interiorul organismului uman se indreapta catre cap, greutatea corpului scade, intra in actiune toate organele Yin. In plan exterior aceasta faza se caracterizeaza prin cresterea pasivitatii, eliminarea toxinelor din organism, purificarea naturala a organismului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu